Anime ve suşinin anavatanı: Fantastik ülke Japonya… Gezi rotaları

Posted by

Odatv editörü Zeynep Çakır gençlerin nabzını tutmaya, her hafta değişen gündemlerinde öne çıkan detayları anlatmaya devam ediyor… Sırada şimdi de gençlerin seyahat hayali kurduğu Japonya var. Anime ve suşi kültürüyle dünyaya nam salan bu fantastik ülkede 2 günlük tatil peki ne kadar?

UÇAK BİLETİ

Eğer Güney Kore’ye seyahat etmek istiyorsanız, uçak biletinizi yaz sezonu için kış aylarında almalısınız. Zira biletler gidiş dönüş 37 bin TL’ye kadar buluyor. Aktarmasız 13, aktarmalı 31 saat arasında değişen bir uçuşun bilet ücretinin de değiştiğini unutmayın. Ben Japonya’ya Kore üzerinden gittiğim için gidiş dönüş biletimi 6 bin 215 TL’ye almıştım.

JAPONYA’YA GİRİŞ

Japonya’ya uçmadan önce kesinlikle ‘Visit Japan’ sitesini ziyaret etmelisiniz. Videomda bu siteden vize olarak bahsettim ancak değil, ben vizeye benzettim. Zira bu siteyi ziyaret etmeden ülkeye giriş yaptığınızda kendinizi tanıtmak ve açıklamak için çokça uğraşabilirsiniz. Bu site üzerinden sadece pasaport, otel ve uçak bilgilerinizi paylaşacaksınız.

ULAŞIM

Japonya’da ulaşım için Google Haritalar’ı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hangi metro veya otobüsü kullanmanız gerektiği ve nerede inmelisiniz latin harfleriyle size gösteriyor. Japonya’da metro ücretleri gideceğiniz durağa göre değişiyor. Bilet alacağınız otomatlarda ilk olarak bineceğiniz durağı ve ardından ineceğiniz durağı seçiyorsunuz. Otomatta mesafeye göre size bir ücret çıkarıyor. Akasaka-Shibuya arası Japonya’da 140 yen yani 29 TL.

KONAKLAMA

Japonya’da konaklama Kore’ye göre bir tık pahalı. Shibuya ve Shinjuku’ya metro ile kolaylıkla gidebileceğiniz Akasaka’da 2 kişilik bir otel odasının fiyatı gecelik 3 bin 330 TL.

KÜLTÜREL YERLER

Japonya’nın en eski Budist tapınağı ise Sensoji Tapınağı. Her yıl 30 milyon ziyaretçisi olan bu tapınağı gezmek ücretsiz. Bir panayır havasını andıran tapınak, festivallere de ev sahipliği yapıyor. Hızlı ve Öfkeli serisinin 2006 yılında çekilen Tokyo Drift bölümü tabii ki Japonya’da Shibuya’yı ikonik bir nokta haline getirmiştir.

YEME – İÇME

Japonya’da bir şişe suyun fiyatı 100 ila 150 yen yani 20 ila 30 TL arasında. Ancak, çeşit çeşit kutu içecekler (meyve suyu, kahve, kola vb.) bu fiyat bandında ilerliyor desek doğru olur. İyi ve dolu dolu bir noodle tabağı yemek isterseniz 1.100 ila 1.200 yen yani 230 ila 250 TL ödersiniz. Ortalama bir suşi dükkanında ise bu fiyat 2 bin yeni yani 415 TL’yi buluyor.

GÜNLÜK YAŞAM

Güney Kore’de olduğu gibi Japonya’da da çöp kutusu yok. Herkes çöpünü kendi taşıyor. Yerler tertemiz! Burada Japonca bilmenize gerek yok zira birçok insan İngilizce biliyor. Bu nedenle, iletişim konusunda pek sorun yaşamazsınız.

JAPONYA TATİLİNDE YANINIZDA OLMASI GEREKENLER

Seyahat sigortası mutlaka yaptırın. Ben 360 TL’lik bir paket satın almıştım her ihtimale karşı. Ancak bunun dışında kesinlikle yedek ilaçlarınız yanınızda olsun. 2 günlük bir tatil için günlük harcamalarınızda yanınızda 30 bin yeni yani 6 bin TL bulunması iyi olur. Zira bu parayla yemek yiyebilir, alışveriş yapabilir, ulaşım sorununuzu halledebilirsiniz. Yani, üstünüzde ne kadar fazla para bulunursa bir o kadar da tatilin keyfini daha çok çıkartırsınız. Zira exchange otomatlarını bulmak bir tık zor olabiliyor. Bu nedenle ben yemek bile yiyemiyordum… Bunun dışında yabancı bir ülkede olduğunuz için para çaldırabilir yahut dolandırılabilirsiniz. Bu nedenle, zor zamanlarınızda kullanabileceğiniz bir kredi kartınız olmalı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir